Wie zijn wij: Kinderkoor

kinderkoor

 

Het Rehobothkinderkoor is in 1983 opgericht en bestaat nu uit ongeveer 30 leden in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar. Het kinderkoor staat sinds 2009 onder leiding van dirigent Anita Melissen en repeteert wekelijks op maandagmiddag van 15:45 uur tot 16:45 uur in sportzaal 'de Boog' naast de Rehobothschool, Schoonbeekhof 53 te Kootwijkerbroek. Eerder heeft het koor jarenlang onder leiding van Bert Nooteboom gezongen. Ook andere dirigenten stonden kortere of langere tijd voor het koor.
Het kinderkoor werkt jaarlijks mee aan diverse uitvoeringen, zowel in kerken als in verzorgings- en verpleegtehuizen. Na in het verleden meegewerkt te hebben aan opnamen samen met het Christelijk gemengd Rehobothkoor, heeft het kinderkoor ook diverse cd’s zelfstandig uitgebracht. In 2003 werd een cd opgenomen met als titel: “De Heer’ zal u behoeden”. Eind 2004 verscheen de tweede cd, een opname met traditionele Kerstliederen. En in 2006 volgde de cd met de titel “de Levensstorm”.
Naar aanleiding van het 25-jarig bestaan is er een psalmen-cd opgenomen met de titel: “U zal ik loven, Heer’.
Het kinderkoor zingt net als het gemengde koor veel psalmen. Daarnaast zingen zij geestelijke liederen die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen.